Vloerisolatie

Dak, muren, ramen en deuren aangepakt? Voorkom nog meer warmteverlies en isoleer ook de vloeren op het gelijkvloers van je woning.Hoe kan ik mijn vloer isoleren?

Dat hangt ervan af of je woning al dan niet over een kelder of kruipruimte beschikt.Via kruipruimte of kelder

Heb je een toegankelijke (minstens 35 cm hoog) kruipruimte of een kelder in je woning? Dan isoleer je best het plafond van deze ruimtes. Hou er wel rekening mee dat je de ventilatiegaten niet afschermt. Zonder ventilatie is het risico op vocht en schimmel immers groot. Isoleren via het plafond van de kelder is meestal de snelste en goedkoopste oplossing omdat je vaak dikkere isolatie kan aanbrengen dan isoleren onder de vloer.Isoleren onder de vloer

Heb je geen kelder of voldoende hoge kruipruimte? Dan is isoleren op de draagvloer soms een oplossing. Hou hierbij wel rekening dat de vloerhoogte dan omhoog komt en de ruimte dus lager wordt.

Wil je het niveau van de vloer niet verhogen? Dan moet je de vloer laten weghalen en grond afgraven tot het niveau dat overeenkomt met de hoogte van de isolatie en de nieuwe vloer.

Ben je tijdens de renovatiewerken toch aan het uitbreken? Maak dan van de nood een deugd en investeer in duurzame vloerverwarming in combinatie met vloerisolatie en bespaar nog meer !

Deel deze informatie

Het stappenplan van een energierenovatie

In welke fase van je renovatie kan je best zonnepanelen leggen?

> Je leest het hier

Bereken je winst

> Start de berekening

Kies voor een zonnige toekomst

> Maak je eigen energie met zonnepanelen.