Boiler met voorraadvat

Wat is het?

Een voorraadboiler houdt autonoom een bepaalde hoeveelheid water op temperatuur. Dit toestel kan werken op basis van stookolie, aardgas of elektriciteit. De capaciteit van het voorraadvat kan sterk variëren. De meeste modellen werken met een opwarmingsspiraal en zijn verkrijgbaar in verschillende volumes.Hoe werkt het?

De voorraadboiler maakt gebruik van het feit dat koud water zwaarder is dan warm water. De watervoorraad in de boiler wordt aan de onderzijde via een buis met koud water gevuld zodra er warm water wordt getapt. Wanneer de temperatuur in de boiler te laag wordt, gaat de brander aan en wordt de hele watervoorraad weer opgewarmd tot de gewenste temperatuur.Is het iets voor mij?

Wat je zeker moet bekijken is je waterverbruik. Voor grote gezinnen kan een boiler met voorraadvat een goede keuze zijn. Je kan zo’n voorraadvat combineren met een condenserende aardgasketel met doorstroomfunctie. Is je voorraadvat leeg, dan zal de doorstromer toch warm water blijven leveren.Deel deze informatie

Het stappenplan van een energierenovatie

> Lees meer

Bereken je winst

> Lees meer