Kosten van een renovatie

Geen enkele renovatie is dezelfde. Het vergelijken van prijzen is dus niet eenvoudig. De aanpak die je best hanteert, is in vele gevallen wel gelijk. De eerste stap is kijken naar de verschillende onderdelen van de renovatie die je van plan bent te doen en de kosten ervan bij benadering te schatten. Op internet kan je calculators vinden die je kunnen helpen. Let wel: het blijft een simulatie. Om de exacte inschatting te weten te komen neem je best contact op met een architect of aannemer en vraag je een offerte.

Om je terugverdientijd van zonneboiler of -panelen te kennen, kan je terecht op de zonnekaart van Vlaanderen.



Check je EPC

Op je EPC vind je een schatting van de kosten voor de werken die je kan uitvoeren om je woning energiezuiniger te maken.



Aan de slag - architect aanstellen

Op deze site proberen we informatie te geven over de verschillende onderdelen die bij duurzaam renoveren komen kijken. Van zodra je aan de slag wil gaan, is het aangewezen om een professioneel expert aan te stellen, zoals een architect.

De rol van een architect is niet enkel plannen uittekenen. Hij speelt ook een rol in het adviseren en begeleiden tijdens het hele bouwproces.

De architect zal een ontwerp op maat maken en je bijstaan in de keuze van materialen en technieken. Een architect waakt er verder over dat alle werken op de werf correct verlopen. Hij kan je ook advies verlenen over de keuze van aannemers of andere bouwpartners.

Het ereloon van een architect spreek je best eerst af, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De kost van een architect uitsparen lijkt voordelig, maar kan je achteraf duurder komen te staan.

Deel deze informatie

Het stappenplan van een energierenovatie

> Lees meer

Bereken je winst

> Lees meer


Isoleren icon

Isoleren

De meest duurzame verwarming is de verwarming die niet gebruikt wordt. Daarom één advies: isoleren! Zowel je dak, je muren, je ramen en deuren als je vloeren.

Alles over isoleren  >
Verwarmen en koelen icon

Verwarmen

60% van je energiefactuur gaat op aan de verwarming van je woning. Wil je er warmpjes bijzitten, bekijk dan hoe je efficiënter kan verwarmen. We loodsen je door het overzicht aan toestellen.

Alles over verwarmen  >
Premies en leningen icon

Premies & leningen

Ontdek op welke verbouwpremies en -leningen je beroep kan doen. Nog een reden om nu te renoveren.

Alles over premies & leningen  >
Zonnepanelen icon

Zonnepanelen

De energie van de zon is gratis en dat zal zo blijven! Een slimme en duurzame zet die je voelt in je energiefactuur.

Alles over zonnepanelen  >
Verwarmen en koelen icon

Sanitair warm water

Welke toestellen leveren warm water voor de badkamer en welke investeringen zijn zinvol?

Alles over sanitair warm water  >
Energie opslag icon

Ventileren

Een goed verluchte woning houdt het binnenklimaat gezonder. Verse, droge lucht warmt bovendien sneller op waardoor je minder moet verwarmen.

Alles over ventileren  >
EPC en woningpas icon

EPC & woningpas

Het EPC geeft aan hoe energiezuinig je woning is, van F (slecht) tot A++ (zeer goed). Ook de woningpas kan je helpen om inzicht te krijgen in de staat van je woning en de te nemen stappen.

Alles over EPC & woningpas  >
Verwarmen en koelen icon

Koelen

Tijdens warme zomerdagen is een koele woning een must. Ontdek hier welke ingrepen je kan doen om je woning koeler te houden.

Alles over koelen  >
Kosten van een renovatie icon

Kosten van een renovatie

De exacte kost van je renovatie is uiteraard voor iedereen anders. Gelukkig zijn er hoop tools en calculators voorhanden die je in staat stellen om een ruwe inschatting te maken. Je ontdekt ze hier.

Alles over kosten van een renovatie  >
Appartementen icon

Appartementen

Niet enkel huizen doen er goed aan om te renoveren, ook appartementen kunnen iets doen. Of je nu zelf in een groot appartementsblok woont, of een appartement verhuurt.

Alles over appartementen  >