Premies en leningen

Zowel de stad, als hogere overheden en netbeheerder Fluvius geven premies en steun voor wie zijn woning energiezuiniger maakt.Mijn VerbouwPremie

Voor wie verbouwt bundelde Vlaanderen recent alle vroegere premies in een overzichtelijke nieuwe premie: mijn VerbouwPremie. Na je verbouwingen kan je voor een aantal werken een premie aanvragen. Je vindt het volledige overzicht van de Mijn VerbouwPremie op deze pagina.

Wil je inschatten op hoeveel premie je ongeveer recht hebt, voer dan je werken en plannen in deze calculator in. Let op, de eigenlijke beslissing voer je premiebedrag kan hier nog van afwijken.

Uiteraard is een calculator nog steeds een simulatie. Om de exacte inschatting te weten te komen neem je best contact op met een architect of aannemer en vraag je een offerte.De Premiezoeker

Start je zoektocht op premiezoeker.be en ontdek voor welke premies of kortingen jij in aanmerking komt.De premiezoeker bundelt alle beschikbare premies in een overzichtelijk digitaal loket. Je vindt er meer dan enkel de premies rond verbouwen. Je ontdekt er ook of je voor een groendak of voor een warmtepomp of -boiler een korting krijgt.Mijn VerbouwLening

Wil je lenen voor je verbouwing? Check of je in aanmerking komt voor de Vlaamse Mijnverbouwlening. Je kan dan tot 60.000 euro lenen om je verbouwingswerken te betalen.

Deel deze informatie

Het stappenplan van een energierenovatie

> Lees meer

Bereken je winst

> Lees meer


Isoleren icon

Isoleren

De meest duurzame verwarming is de verwarming die niet gebruikt wordt. Daarom één advies: isoleren! Zowel je dak, je muren, je ramen en deuren als je vloeren.

Alles over isoleren  >
Verwarmen en koelen icon

Verwarmen

60% van je energiefactuur gaat op aan de verwarming van je woning. Wil je er warmpjes bijzitten, bekijk dan hoe je efficiënter kan verwarmen. We loodsen je door het overzicht aan toestellen.

Alles over verwarmen  >
Premies en leningen icon

Premies & leningen

Ontdek op welke verbouwpremies en -leningen je beroep kan doen. Nog een reden om nu te renoveren.

Alles over premies & leningen  >
Zonnepanelen icon

Zonnepanelen

De energie van de zon is gratis en dat zal zo blijven! Een slimme en duurzame zet die je voelt in je energiefactuur.

Alles over zonnepanelen  >
Verwarmen en koelen icon

Sanitair warm water

Welke toestellen leveren warm water voor de badkamer en welke investeringen zijn zinvol?

Alles over sanitair warm water  >
Energie opslag icon

Ventileren

Een goed verluchte woning houdt het binnenklimaat gezonder. Verse, droge lucht warmt bovendien sneller op waardoor je minder moet verwarmen.

Alles over ventileren  >
EPC en woningpas icon

EPC & woningpas

Het EPC geeft aan hoe energiezuinig je woning is, van F (slecht) tot A++ (zeer goed). Ook de woningpas kan je helpen om inzicht te krijgen in de staat van je woning en de te nemen stappen.

Alles over EPC & woningpas  >
Verwarmen en koelen icon

Koelen

Tijdens warme zomerdagen is een koele woning een must. Ontdek hier welke ingrepen je kan doen om je woning koeler te houden.

Alles over koelen  >
Kosten van een renovatie icon

Kosten van een renovatie

De exacte kost van je renovatie is uiteraard voor iedereen anders. Gelukkig zijn er hoop tools en calculators voorhanden die je in staat stellen om een ruwe inschatting te maken. Je ontdekt ze hier.

Alles over kosten van een renovatie  >
Appartementen icon

Appartementen

Niet enkel huizen doen er goed aan om te renoveren, ook appartementen kunnen iets doen. Of je nu zelf in een groot appartementsblok woont, of een appartement verhuurt.

Alles over appartementen  >