Sanitair warm water

Meer dan 40% van het water dat we verbruiken, wordt verwarmd. Voor de bereiding van dat warm water is energie nodig. Kiezen voor een zuinige installatie kan veel opleveren. Vragen die je je kan stellen bij een verbouwing zijn of je voldoende warm water kan opwekken met een doorstroomboiler of je toch liever gaat voor een boiler met voorraadvat. Ieder gezin is namelijk uniek en heeft een andere warmwaterbehoefte. Daarom is het belangrijk om een type boiler te kiezen dat past bij het verbruik van je familie én bij je woning.

Ben je bovendien op zoek naar een milieuvriendelijke boiler? Dan is een zonneboiler of warmtepompboiler een uitstekende oplossing.

Alle boilers hebben wel dezelfde functie: sanitair water opwarmen. Tot slot geven we je hieronder mee dat de kwaliteit en afstand van je leidingen ook een belangrijk element zijn in energiebesparing.

Deel deze informatie

Meer weten over verwarmen?

60% van je energiefactuur gaat op aan de verwarming van je woning. Wil je er warmpjes bijzitten?

> Lees meer

Het stappenplan van een energierenovatie

> Lees meer

Bereken je winst

> Lees meer


Isoleren icon

Isoleren

De meest duurzame verwarming is de verwarming die niet gebruikt wordt. Daarom één advies: isoleren! Zowel je dak, je muren, je ramen en deuren als je vloeren.

Alles over isoleren  >
Verwarmen en koelen icon

Verwarmen

60% van je energiefactuur gaat op aan de verwarming van je woning. Wil je er warmpjes bijzitten, bekijk dan hoe je efficiënter kan verwarmen. We loodsen je door het overzicht aan toestellen.

Alles over verwarmen  >
Premies en leningen icon

Premies & leningen

Ontdek op welke verbouwpremies en -leningen je beroep kan doen. Nog een reden om nu te renoveren.

Alles over premies & leningen  >
Zonnepanelen icon

Zonnepanelen

De energie van de zon is gratis en dat zal zo blijven! Een slimme en duurzame zet die je voelt in je energiefactuur.

Alles over zonnepanelen  >
Verwarmen en koelen icon

Sanitair warm water

Welke toestellen leveren warm water voor de badkamer en welke investeringen zijn zinvol?

Alles over sanitair warm water  >
Energie opslag icon

Ventileren

Een goed verluchte woning houdt het binnenklimaat gezonder. Verse, droge lucht warmt bovendien sneller op waardoor je minder moet verwarmen.

Alles over ventileren  >
EPC en woningpas icon

EPC & woningpas

Het EPC geeft aan hoe energiezuinig je woning is, van F (slecht) tot A++ (zeer goed). Ook de woningpas kan je helpen om inzicht te krijgen in de staat van je woning en de te nemen stappen.

Alles over EPC & woningpas  >
Verwarmen en koelen icon

Koelen

Tijdens warme zomerdagen is een koele woning een must. Ontdek hier welke ingrepen je kan doen om je woning koeler te houden.

Alles over koelen  >
Kosten van een renovatie icon

Kosten van een renovatie

De exacte kost van je renovatie is uiteraard voor iedereen anders. Gelukkig zijn er hoop tools en calculators voorhanden die je in staat stellen om een ruwe inschatting te maken. Je ontdekt ze hier.

Alles over kosten van een renovatie  >
Appartementen icon

Appartementen

Niet enkel huizen doen er goed aan om te renoveren, ook appartementen kunnen iets doen. Of je nu zelf in een groot appartementsblok woont, of een appartement verhuurt.

Alles over appartementen  >