Ik ben

van een

Jouw renovatieproces

Wijzig profiel

Financiële steun

Huis in Antwerpen

Elektriciteit en gas nemen een flinke hap uit je maandelijkse budget. Mogelijk kom je in aanmerking voor het sociaal tarief voor energie. Dit is een goedkoper tarief voor elektriciteit en aardgas oftewel de 'sociale maximumprijs' of het 'sociaal tarief'. Het sociaal tarief is geen vast tarief, maar het is wel zeer voordelig tegenover de gewone prijzen.

Het sociaal tarief is bij elke leverancier hetzelfde. Als je recht hebt op dat tarief, moet de leverancier dit automatisch aanbieden. Veranderen van leverancier levert je geen besparing op. Je kan wel overstappen omdat je bijvoorbeeld een groene leverancier of een betere klantendienst wil.

Deze tool van de FOD Economie geeft het antwoord.

Open de tool

Controleer of het sociaal tarief al aan jou is toegekend via deze tool van de FOD Economie. Neem je identiteitskaart of it’s me bij de hand.

Controleer je sociaal tarief

Heb je recht op het sociaal tarief, maar moet je dit nog aanvragen. Dan helpt het Energiehuis je hiermee.

Doe je aanvraag in het e-formulier

Tip: klik in het e-formulier op:

  • Huurder
  • Energiefactuur
  • Schrijf in het opmerkingveld: hulp bij aanvraag sociaal tarief.

Heb je recht op een sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas? Dan kan je een kortingsbon voor een zuinige koelkast, diepvries, wasmachine of droogkast aanvragen bij Fluvius.

Sta je al vier jaar op de wachtlijst voor een sociale woning? Vraag de Vlaamse huurpremie aan. Zo betaal je gemakkelijker de huur van een privéwoning.

Doe je aanvraag in het e-formulier.Volgende