Ik ben

van een

Jouw renovatieproces

Wijzig profiel

Fase 1:

Verzamel alle informatie over je huis

Huis in Antwerpen

Welk energielabel heeft je woning nu?


Warmtepompen, zonnepanelen, isoleren, … begin er niet zomaar aan. Het energieprestatiecertificaat van je woning is een goed begin. Je krijgt inzicht in de energiescore en het energielabel van je woning, maar nog belangrijker je krijgt een reeks aanbevelingen over welke renovatiewerken je best als eerste aanpakt. Bovendien ben je bij de verkoop van je woning verplicht om een EPC (Energieprestatiecertificaat) te laten opmaken. De investeringen die je nu doet, zorgen later bij een eventuele verkoop voor een meerwaarde.

Vlaanderen geeft meer info over energieprestatiecertificaten.Check je huis in 1, 2, 3


Een EPC wordt opgemaakt door een EPC-deskundige. Wil je kosteloos een inschatting van de energiewaarde en een overzicht op maat van je woning van waar je kan besparen? Doe dan de ‘Check je huis’ en je krijgt onmiddellijk een overzicht van opbrengsten en kosten.

Check je huisVeelgestelde vragen


De kost van een EPC-keuring ligt gemiddeld tussen 200 en 300 euro voor de keuring en de opmaak van een EPC. Gaat het om een complex pand of zijn er speciale wensen, dan kan de prijs oplopen.

Een EPC wordt opgemaakt door een EPC-deskundige Type A. Deze deskundige heeft vaste taken, voert de keuring uit en maakt een energieprestatiecertificaat op. In het attest krijg je een advies waar er verbeteringen mogelijk zijn om de energiescore richting A-label te brengen.

Nee, ‘Check je huis’ is geen officieel attest. Je krijgt er wel een gratis eerste voorstel van waar je op kan inzetten.

Op EPC Vlaanderen vind je een goed overzicht van vragen en antwoorden.

Nee, een asbestattest maakt geen deel uit van een EPC maar je houdt er best wel rekening mee als je een nieuwe woning koopt of start met een intensieve verbouwing. Een asbestattest is verplicht bij de verkoop van een toegankelijke constructie die gebouwd is voor 2001. Vanaf 2032 is het asbestattest voor elk type gebouw verplicht.

https://www.vlaanderen.be/asbestattest
Ga naar fase 2