Ik ben

van een

Jouw renovatieproces

Wijzig profiel

Stappenplan: stap 5

Vergroenen en regenwater goed benutten

Regenwaterput

Je hebt een plat dak, een koer, een voor- of achtertuin? Dan kan je nog een stap verder gaan om toekomstgericht te wonen en je regenwater hergebruiken, infiltreren of maximaal vergroenen en ontharden. Zo creëer je je eigen groene oase en zorg je voor koelere zomers en minder kans op wateroverlast tijdens hevige regenbuien.

Ontharden en vergroenen


In Antwerpen doen we heel wat om meer ruimte te geven aan groen en regenwater. Heb jij een voorgevel, voortuin, koer of achtertuin, dan kan je zelf aan de slag om er een groenere plek van te maken. Groen heeft invloed op de sfeer van je straat en je woning, maar zorgt er ook voor dat de stad afkoelt tijdens hete zomermaanden, dat wateroverlast door de grond kan sijpelen of opgevangen wordt, zodat er minder overstromingen zijn bij stortbuien.

  • De kleine vierkante meters (0-5m²)
    Elke vierkante meter extra groen maakt de stad beter. Met die filosofie biedt stad Antwerpen je steun voor al je onthardings- en vergroeningswerk. Of je nu klein begint met een geveltuin, de planten in een boomvak onderhoudt of een groenslinger aanlegt met je overburen. Wij zijn er voor jou!

  • Breek je meer uit? (5-40 m²)
    Mag het voor jou iets meer zijn? Tover je koer om tot een aangename stadstuin. Breek een deel van je verharde oprit uit of maak het pad naar je voordeur smaller en zet planten in de plaats. Wij helpen je!

  • Steun voor grote projecten (+40 m²)
    Beschik je over meer dan 40 m² aan koer, tuin of dak? Weet dan dat de stad iedereen die onthardt en vergroent, tot 50.000 euro steun en advies biedt met de klimaatpremie.Groendak
Regenwater goed benutten
Planten en bomengids
Ga naar fase 4