Ik ben

van een

Jouw renovatieproces

Wijzig profiel

Is je appartementsgebouw en appartement klaar voor de toekomst?

Jouw renovatie start hier

Huis in Antwerpen

Hoe maak je je appartementsgebouw en appartement klaar voor de toekomst? Net zoals voor woningen, geldt dat appartementen tegen 2050 een energieprestatiecertificaat (EPC) met A-label moeten halen. Om een energielabel A te halen voor je appartement dien je het appartementsgebouw te renoveren. Een appartementsgebouw dat energiezuinig is, is niet alleen comfortabeler en voordeliger om in te leven, maar het zal ook onderhoudsvriendelijker zijn en de waarde behouden.

Energiebesparende werken uitvoeren in een appartementsgebouw doe je samen met de mede-eigenaars of de vereniging van de mede-eigenaars (VME) als het gaat over gemeenschappelijke delen, zoals bijvoorbeeld het dak, de gevels, de collectieve verwarmingsinstallatie enzovoort. Je kan zonder de VME beslissen over energetische werken aan jouw private delen van het gebouw.

De stad helpt je op weg

Op deze website kan je alle informatie terugvinden omtrent je renovatie. Om je op weg te helpen kan je een korte rondleiding doorheen je renovatieproces volgen. Ben je al wat vertrouwder met de zaken, dan kan je zelf dieper in de verschillende stappen duiken. Ben je al wat vertrouwder met de zaken, dan kan je zelf dieper in de verschillende stappen duiken door onderaan op de knop 'Jouw renovatieproces' te klikken.

Start de rondleiding

Start bij fase 1