Ik ben

van een

Jouw renovatieproces

Wijzig profiel

Tools en onderhoud voor een appartement

Energie symbool

Vermijd kosten door een goed onderhoud

Stel het onderhoud van je gebouw niet uit. Herstel tijdig gebreken, meld ze aan je VME en pak ze daadwerkelijk aan. Door je gebouw grondig te renoveren vermijd je onvoorziene kosten en herstellingen en kan je het nodige budget hiervoor inplannen. Als je een renovatiemasterplan laat opmaken, zal je ook een meerjarenonderhoudsplan krijgen. Je kan dan beter inschatten wat de kosten zullen zijn om je gebouw in een goede conditie te houden.

Je energie of waterverbruik opvolgen?

Daar bestaan tal van apps voor om je te helpen. De belangrijkste regel is echter dat je jouw toestellen tijdig onderhoudt. Zo verbruiken ze nooit té veel en stijgt hun levensduur. Zijn je toestellen einde levensduur, ga dan na of een grondigere renovatie aan de orde is. Zo vermijd je onvoorziene kosten en herstellingen, want je kan het budget hiervoor inplannen.

 

Heb je een hoge energierekening, maar snap je niet goed hoe dit komt? Door je gas- en elektriciteitsverbruik op te volgen, kan je de energievreters in je huis aanpakken.

Gratis tools

Betalend

  • Digitale meter
  • Schaf een energiemeter aan. (ca. 20 euro in de doe-het-zelf zaak) Deze plaats je tussen het stopcontact en toestel waarvan je het verbruik wil weten.

Je kan je waterverbruik gratis bijhouden op mijnwater-link.be, als je een digitale meter hebt.

Hou de binnenlucht fris en gezond door je ketel tijdig te laten reinigen of keuren. Zo vermijd je ook CO-gevaar. Het onderhoud van je verwarmingsketel is vaak verplicht. Lees hier welke verplichting voor jouw type ketel en brandstof geldt.